Διεθνής διάκριση στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο της International Society of Medical Shockwave Therapy (ISMST) με την παρουσίαση 2 case reports ασθένων

Διεθνής διάκριση της Μονάδος Αποκατάσταση Physiatriki με την συμμετοχή και παρουσίαση, διά του Επιστημονικού της Διευθυντή Dr Κου Ευθυμίου Κουλούλα, δύο περιστατικών ασθενών (case reports)  στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο της International Society of Medical Shockwave Therapy (ISMST) που έλαβε χώρα από 22-24 Ιουνίου 2017 στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο και παρουσιάσθηκαν τα τελευταία νέα και καινοτόμες θεραπείες με την χρήση των ωστικών κυμάτων (shockwave) στα διασημότερα ιατρικά ερευνητικά κέντρα του κόσμου. Μεταξύ αυτών, ο Dr Ευθύμιος Κουλούλας, εκπροσωπόντας την Ελλάδα, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα των καινοτόμων τεχνολογικά θεραπειών της αναγεννητικής ιατρικής (regenerative medicine) που παρέχονται από την διεπιστημονική του ομάδα σε ασθενείς της Μονάδος του. Αναλυτικότερα, για την ενημέρωση των συνέδρων παρουσιάστηκε με προφορική ανακοίνωση η πλήρη αποκατάσταση ασθενούς που υπέφερε με χρόνιο πόνο συνεπεία  μερικής ρήξης Αχιλλείου τένοντα και η οποία αντιμετωπίστηκε με εξωσωματική θεραπεία με ωστικά κύματα (shockwave) συνδυαστικά με εγχύσεις πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (PRP injections) και διεπιστημονικό πρόγραμμα διαχείρισης χρονίου πόνου. Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε την πλήρη αποκατάσταση ασθενή με πλημμελή (καθυστέρημενη) πώρωση κατάγματος κνήμης (από 8μήνου) και η οποία επουλώθηκε πλήρως με  εξωσωματική θεραπεία με ωστικά κύματα (shockwave) σε συνδυασμό με ισχυρή παλμική μαγνητική διέγερση (Super Inductive System) .

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο ιατρός μετά από επιτυχείς εξετάσεις της ISMST ανανέωσε την πιστοποίηση του στην ιατρική χρήση ωστικών υπερήχων – ISMST Certified.

https://www.shockwavetherapy.org/fileadmin/user_upload/dokumente/PDFs/Programme/2017_ismst-congress.pdf

Author Info

physiatriki