Η Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση είναι μια ιατρική ειδικότητα (συνδυασμός Παθολογίας, Νευρολογίας και Ορθοπεδικής) που ασχολείται με τη λειτουργική αποκατάσταση του ατόμου που πάσχει από μια σωματική αναπηρία, καθώς και τη βοήθεια που προσφέρει σε ασθενείς να επιτύχουν ταχεία ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση ή τραυματικές κακώσεις.

Η φιλοσοφική ανησυχία της Φυσιατρικής είναι η επιστροφή του συγκεκριμένου ασθενούς όσο το δυνατόν σε καλύτερη ποιότητα ζωής, πράγμα που σημαίνει όχι μόνο την αντιμετώπιση των ειδικών συμπτωμάτων, αλλά την εκπαίδευση του ασθενή στο να διατηρήσει την υγεία και την ευεξία μετά τη διακοπή της δραστικής θεραπείας ακόμα και σε περιπτώσεις χρόνιας αναπηρίας.

Ο Φυσίατρος χρησιμοποιεί μια ολιστική, διεπιστημονική προσέγγιση για τη θεραπεία του ατόμου, και όχι μόνο των συγκεκριμένων συμπτωμάτων της πάθησης. Επίσης, βοηθά τον ασθενή να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον απλό ή χρόνιο πόνο.

Ο Φυσίατρος λειτουργεί συνήθως με ομάδα φυσιοθεραπευτών για τη θεραπεία του ασθενή με ποικιλία θεραπευτικών μεθόδων, όπως η ηλεκτρική διέγερση της πληγείσας περιοχής, με απλό ή μέσω μηχανημάτων μασάζ, θεραπεία στο νερό ασκήσεις αποκατάστασης κα.

Οι ιατρικές  και λοιπές υπηρεσίες που παρέχει η μονάδα είναι:

Ιατρικές υπηρεσίες
Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Τμήμα Εργοθεραπείας
Τμήμα Συμβουλευτικής
Τμήμα Διαιτολογίας
Τμήμα Τεχνικών Χαλάρωσης
Τμήμα Ομαδικής Θεραπείας
Τμήμα Υδροθεραπείας