Η θεραπεία με στοχευμένη Ραδιοσυχνότητα (Targeted Radiofrequency Therapy, TR-Therapy) διοχετεύει υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στον επιθυμητό ιστό η οποία οδηγεί σε εκλεκτική υπερθερμία του. Ως αποτέλεσμα του αυτού του μηχανισμού δράσης ο ασθενής νιώθει άμεση ανακούφιση από τον πόνο, μυική χαλάρωση, μείωση του οιδήματος, ιστική αναγέννηση και επούλωση.

trf_1Η ακριβής και στοχευμένη δράση της Θεραπείας με Στοχευμένη Ραδιοσυχνότητα στις υπερτονικές μυικές ίνες έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μυική χαλάρωση τους η οποία πρωτίστως βασίζεται στην αγγειοδιαστολή που συμβαίνει άμεσα κατά την διάρκεια της θεραπείας και η οποία είναι υπεύθυνη για την υψηλότερη παροχή θρεπτικών στοιχείων στους ιστούς.

Η ιστική αναγέννηση και επούλωση είναι ένα φυσικό και σημαντικό αποτέλεσμα που ακολουθεί την βελτίωση του ιστικού μεταβολισμού οδηγώντας σε ταχύτερη επούλωση του τραυματισμένου ιστού και απορρόφηση του μετατραυματικού οιδήματος.

Επιπλέον, τα τοιχώματα των τριχοειδών διαστέλλονται και οι προ τριχοειδικοί σφιγκτήρες χαλαρώνουν διευκολύντας την αιματική διάχυση. Ως αποτέλεσμα προκαλείται αύξηση της λεμφικής ροής (παροχεύτεση) και μείωση οιδήματος.

Οι συχνότερες ενδείξεις της καινοτόμου αυτής θεραπείας είναι: εστιακές μυϊκός σπασμός, μυαλγία, μυοπεριτοναικό σύνδρομο (trigger point), τενοντίτιδα, μετατραυματικό οίδημα, αυχεναλγία, οσφυαλγία.

Τοπική υπερθερμία της πάσχουσας και θεραπευόμενης περιοχής απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με θερμική κάμερα αμέσως με το πέρας της θεραπείας απεικονίζοντας την προκληθείσα αγγειοδιαστολή.

trf_2

Ξεχωριστή ιστική εκλεκτικότητα

Με δύο διαφορετικά ηλεκτρόδια (χωρητικότητας και αντίστασης) η θεραπεία με στοχευμένη Ραδιοσυχνότητα παρέχει ακριβής και αποτελεσματική δράση σε όποιο ιστικό επίπεδο. Το ηλεκτρόδια χωρητικότητας εστιάζει την θεραπεία σε επιφανειακές μυϊκές στοιβάδες. Το ηλεκτρόδιο της αντίστασης στοχεύει ιστούς με υψηλότερη αντίσταση όπως μυϊκές καταφύσεις, τένοντες και οστικές επιφάνειες.

trf_3   trf_5

BTL 6000 TR-Therapy

Η συσκευή απέσπασε το 2014 το βραβείο Red Dot Design Award ένα από τα πιο αξιέπαινα βραβεία παραγωγής και σχεδιασμού ιατρικών προϊόντων παγκοσμίως για την μέγιστη λειτουργικότητα, επίπεδο καινοτομίας, ποιότητα κατασκευής και επίπεδο εξειδίκευσης.

trf_4

Καινοτόμος Τεχνολογικά Θεραπεία – Μέγιστη ασφαλεία – Τελειοποιημένη εργονομία

Δείτε το βίντεο